Bezoekersinformatie

Geniet van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

 
Ruim 65 gerenommeerde handelaren in kunst en antiek en galerieën voor hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland verwelkomden u graag in evenementenhal Breepark, voor de zevende editie van ART BREDA. Veel bekende en ook nieuwe gezichten namen aan de beurs deel, die zoals gebruikelijk voor circa ⅔ uit oude kunst en antiek en ⅓ uit hedendaagse kunst bestond. De uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden op het gebied van oude schilderkunst, antiek, twintigste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer werd in een aantrekkelijke ambiance getoond. De galerieën voor hedendaagse kunst brachten een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent. Ook antieke en hedendaagse juwelen waren weer goed vertegenwoordigd, met juweliers en edelsmeden uit Nederland en België.

KWALITEIT De deelnemers waren geselecteerd door commissies die garant stonden voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaand aan de opening van de beurs werden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies. Hierdoor was de koper ervan verzekerd dat het werk volkomen authentiek en van de hoogste kwaliteit was.

ART BREDA TALK ART BREDA presenteerde tijdens de editie ART BREDA TALK: een platform voor lezingen en gesprekken over kunst, antiek en design. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar de huidige trends in de hedendaagse kunstmarkt of wilde u de kenmerken van Lalique glas leren herkennen? Het bezoeken van een van onze lezingen bood antwoord op al uw vragen. De lezingen werden verzorgd door conservatoren, taxateurs, handelaren en overige experts uit het veld en waren dagelijks bij te wonen om 13.00 en om 15.00 uur.

Daarnaast gaf een van de geëxposeerde kunstenaars dagelijks om 14.00 uur een ARTIST TALK. Tijdens de ARTIST TALK kon u op inspirerende wijze kennis maken met de kunstenaar en zijn werkwijze, waarna de kunstwerken in het echt op de beurs bekeken konden worden. Ook vertelden de ontwerpers en goudsmeden van hedendaagse juwelen over hun unieke collecties die te zien waren bij de exposerende juweliers.

Om 17.00 gaf een handelaar of specialist van de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (KVHOK) een kunsthistorisch college!