• Breepark - Breda

Menu

Activiteiten

expositie Stedelijk museum breda op ART BREDA

Het Stedelijk Museum Breda brengt in de expositie True Beauty (3/3 – 19/8) de mooiste foto’s, video’s en visualisaties van wetenschappelijke toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Bekijk een impressie van de expositie en een videoportret van deze bijzondere kunstenaar in stand 28.

Foto: ‘Fluid Rock 16’, 2016, glas, fijn goud en zilver, 18 x 18 x 19 cm

 

COLLODION FOTOSTUDIO BIJ BREDAPHOTO

Tijdens ART BREDA gaat BredaPhoto Festival in de foyer terug in de tijd, samen met ‘collodion-fotograaf’ Peter van Hal. Laat jezelf vereeuwigen zoals mensen dat 175 jaar geleden ook al deden! Van 5 september t/m 21 november vindt de 8ste editie van BredaPhoto Festival plaats. Dit grootste fotofestival van de Benelux toont werk van 55 (inter)nationale fotografen. Het thema is dit jaar ‘To Infinity and Beyond’; over de impact van technologie op de mens en zijn toekomst.

Foto: ‘Douwe Bob’, collodion foto, Peter van Hal

 

 

KONINKLIJKE VHOK-PAVILJOEN

Wat is er nou leuker dan kunst en antiek zelf ervaren? Kom naar de dagelijkse Kunst & Antiek in de Praktijk-sessies op ART BREDA waar het gezamenlijk ontdekken, leren over en begrijpen van kunst centraal staat. Iedereen kan hier wat van opsteken. Bij de Koninklijke VHOK aangesloten handelaren zijn kunsthistorische connaisseurs met veel praktische kennis en inzicht in de waarde en waarde-ontwikkeling van objecten.

De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (Koninklijke VHOK), opgericht in 1911, is de oudste en tevens meest gerenommeerde vereniging van kunsthandelaren in Nederland. De leden zijn ‘de ogen van de kunst- en antiekmarkt’ en streven gezamenlijk naar de hoogste standaarden op het gebied van connaisseurschap, kennis en ethische normen.  Maar liefst 21 leden van de Koninklijke VHOK zijn aanwezig op ART BREDA, waarvan zeven binnen het Koninklijke VHOK-paviljoen: Kunsthandel A.H. Bies, Theo Daatselaar Antiquairs, Gude & Meis Antique Clocks, Firma S. van Leeuwen, Mentink & Roest, Simonis & Buunk Kunsthandel en Floris van Wanroij Fine Art.

Kom voor meer informatie over het programma naar stand 37.

DAGELIJKSe RONDLEIDINGEN

Twee keer per dag verzorgt kunsthistoricus Marius van Dam een boeiende rondleiding over de beurs. Deze beginnen om 12.30 uur en om 16.00 uur. Aan de rondleidingen kan kosteloos deelgenomen worden door maximaal 15 bezoekers per keer. Aanmelden kan bij de infobalie op de beurs.

 

 

 

ART BREDA hotelarrangement

Combineer uw bezoek aan ART BREDA met een overnachting. De VVV Breda biedt een speciaal ART BREDA hotelarrangement aan (inclusief 50% korting op de entree!). Voor meer informatie klik hier.