• Breepark - Breda

Menu

Ring, 18k goud, robijn, amethist, granaat, rookkwarts en rozekwarts.

De 7 steens ring is ontworpen met de Romeinse periode in gedachten, een oud uitziende ring die heel handmatig gemaakt is. Doordat geen steen in deze ring dezelfde maat of kleur heeft krijgt het geheel ook een antieke en organische uitstraling.

 

Ring, 18k gouden, saffier, robijn en tsavoriet.

Sluisjuwelen maakt al 25 jaar de bloemring, dit is een zware, wilde variant op de klassieke alliance ring.

Deze ring is heel geschikt om combinaties met andere ringen mee maken, stapel ringen zijn momenteel erg in de mode.

Deze zware gouden ring wordt met de hand in vorm gevijld en de stenen worden er met hamer en pons in gehamerd alsof het een beeldhouwwerkje is. Deze ring heeft een licht en een donkere kant zodat je haar makkelijk met alles kan combineren. Leuker is nog om zelf een kleur combinatie van edelstenen samen te stellen in het atelier van Mary van der Sluis.

Oorbellen, 18k goud, aquamarijn, smaragd.

Deze licht groene smaragden en blauwe aquamarijnen zijn op folie gezet, dit is een oude techniek die eind 1800 veel gebruikt werd om Roos diamanten hun schittering te geven.

Omdat de lichtblauwe 63 karaat grote aquamarijnen heel dun geslepen zijn, kunnen we er hele grootte plakken van slijpen die qua gewicht nog steeds geschikt zijn voor oorbellen. Omdat ze zo dun zijn, worden ze erg breekbaar en moeten de stenen in een kast gezet worden. Hierin gebruiken we hoogglans zilverfolie zodat er een prachtige reflectie ontstaat als ze opgesloten zijn in de 18k gouden zetkast.

Ring, 18k goud, aquamarijnen.

 

De Aquamarijn ring is een 18 karaat gouden ring waarin de extreme verschillen in de maten en vormen van de hand geslepen aquamarijnen de ring een heel modern uiterlijk geven. De zware gouden randen zijn mat afgewerkt met hamer en een pons zoals ze dat ook in de oudheid deden.

Ring, 18k goud saffier.

De 9 steens ring is ontworpen met de Romeinse periode in gedachten, een oud uitziende ring die heel handmatig gemaakt is. De onbehandelde Ceylon saffieren die er op de kop zijn ingezet komen uit de jaren 70 en zijn heel erg slordig geslepen. De slijpers probeerden de stenen zo groot/zwaar mogelijk te houden want saffieren worden per gewicht verkocht. Daar door zijn ze asymmetrisch en de achterkanten schots en scheef. Deze saffieren zijn dan ook niet heel erg kostbaar maar het geeft de ring juist erg veel karakter en een organische uitstraling.

 

Oorbellen, 18k goud, smaragd, toermalijn.

Deze licht groene smaragden en bruine tourmalijnen zijn op folie gezet, dit is een oude techniek die eind 1800 veel gebruikt werd om Roos diamanten hun schittering te geven.

Omdat de licht groene 86 karaat grote, smaragden heel dun geslepen zijn, kunnen we er hele grootte plakken van slijpen die qua gewicht nog steeds geschikt zijn voor oorbellen. Omdat ze zo dun zijn, worden ze erg breekbaar en moeten de stenen in een kast gezet worden. Hierin gebruiken we hoogglans zilverfolie zodat er een prachtige reflectie ontstaat als ze opgesloten zijn in de 18k gouden zetkast.

Sluisjuwelen, Ring 2, 18k goud, Aquamarijn, Emaille.

Emailleren is een oude versieringstechniek die gebruik maakt van glas, de Kelten en Egyptenaren gebruikten deze techniek al en het geeft het ontwerp van deze ring een klassieke uitstraling. De licht blauwe afbeelding is een tulp in een simpele lijn uitgevoerd.

Doordat de aquamarijn op de kop gezet is volgt deze vloeiend de lijn van de ring.