• Breepark - Breda

Menu

Art Breda 2020 wordt voor Sabine Eekels de 6e deelname aan deze mooie kunst- en antiekbeurs
Haar letterlijk schitterende creaties in 18 karaat goud en platina, bezet met diamanten en andere edelstenen, krijgen nu eens goed de aandacht die ze verdienen. Ze getuigen van een zeldzaam vakmanschap. Met hun helderheid in ontwerp, subtiel kleurenpalet en karakteristiek eigen schoonheid voegen Sabine Eekels’ sieraden iets wezenlijks toe aan de verscheidenheid aan hedendaagse en klassieke juwelen op de beurs.

“Ik maak enkel originele objecten, niet één van de ringen, hangers, oorbellen, armbanden en colliers is hetzelfde, alles is zelf ontworpen en geheel met de hand vervaardigd.”

De juwelen van Sabine Eekels zijn heel verschillend van vorm. Soms lineair constructivistisch, van ware sculpturale kwaliteit, dan weer eerder organisch of geïnspireerd op klassieke juwelen. Vrijwel altijd bezet met bij voorkeur onbehandelde kleurige edelstenen en diamanten.

“Ik werk vaak intuïtief. Mijn juwelen ontstaan al construerend op de werkbank. Dan is er plaats voor vondsten en invallen. Mijn werk is ruimtelijker geworden”

Broche roze paarse saffier

Een 18 karaat gouden broche met diamantjes en een roze – paarse saffier van 3.70 ct.
Een deel van het goud is oppervlakkig gesmolten waardoor de wat ruwe uitstraling ontstaat.
One of a kind.

Ring bruine diamant platina

Een 18 karaat roodgouden ring met een bruine diamant van 3.05 ct. De 21 kleine diamantjes zijn gezet in platina.
Deze ring is een samengestelde ring van ronde en platte draden. Ontstaan achter de werkbank. Dat wil zeggen dat ik begin met een ring ‘bouwen’ en niet weet hoe hij er precies uit komt te zien.
One of a kind.

ring gele saffier zijkant

Een 18 karaat geel- en witgouden ring met een supermooie ovale, gele saffier (7.1 ct). Gezet in een cirkel van 35 diamantjes. In de zijkant zijn ook nog 12 diamantjes gezet.
One of a kind.

Hanger Naald diamant voorkant

Een 18 karaat witgouden hanger met een cirkel waar kleine diamantjes in zijn gezet en ‘half gesmolten’ draden. Waaronder een unieke, naaldvormige diamant van 1.67 ct. Is gezet.
One of a kind.

Ring cape diamant kussen

8 karaat geel- en witgouden ring met een vierkant kussen geslepen diamant (1.27 ct) in ‘cape’ kleur (lichtgeel).
In het witgoud zijn 10 kleine diamantjes gezet.
One of a kind.

Ring gele saffier diamantjes